Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Masoesa-Boeroe (Boeroe gele rijstgerecht)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 90 minuten.

Ingrediënten

3 theelepels Exotimex Knoflook
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
3 kopjes
Kotomisi Rijst
1/2 Madam Jeanette peper
2 stuks pimentkorrels
1/2 ui
7 eetlepels olie
1 theelepel tomatenpuree
zout
1 laurierblad
2-3 takken selderij
1/2 stengel prei
9 verse groene, gele en rode paprika‘s

Bereiden

Rijst:
Olie verhitten, ui, knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), selderij, prei, pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Paprika‘s:
De paprika‘s op circa 2 cm vanaf de bovenkant opensnijden, bewaar de afgesneden kapjes en maak de paprika‘s van binnen schoon door de zaden te verwijderen. Verwarm wat water en kook de paprika‘s en de 9 kapjes hierin 4-5 minuten, daarna ze uit het kokend water halen en enkele minuten laten afkoelen.
Vul de paprika‘s met de rijst en sluit de bovenkant met de kapjes af. In de oven:
Vul een vuurvaste en inmiddels beboterde schaal voor een kwart met water en plaats de paprika‘s hierin; bak vervolgens de paprika‘s in de oven op 130 graden gedurende 45 minuten
Serveertip: Serveren met Kip in Paksoi, Kip de luxe.

Variatietip: Masoesa-Boeroe met Kip in Paksoi gecombineerd met o.a. Losie Foroe, Kip-Rollade. Redi Foroe geeft ook een heerlijk resultaat.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kola - Drink
Gado Gado (groente-ei salade met gado gado saus)
Snesie Mie
Masoesa-Creole (Creools gele rijstgerecht)
Bakkeljauw met Bakbanaan

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes