Rijst:
Olie verhitten, ui, knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten;
vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), selderij, prei,
pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele
minuten roerbakken.De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking
koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5
minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Paprika‘s:
De paprika‘s op circa 2 cm vanaf de bovenkant opensnijden, bewaar de
afgesneden kapjes en maak de paprika‘s van binnen schoon door de zaden te
verwijderen. Verwarm wat water en kook de paprika‘s en de 9 kapjes hierin
4-5 minuten, daarna ze uit het kokend water halen en enkele minuten laten
afkoelen.
Vul de paprika‘s met de rijst en sluit de bovenkant met de kapjes af. In
de oven:
Vul een vuurvaste en inmiddels beboterde schaal voor een kwart met water
en plaats de paprika‘s hierin; bak vervolgens de paprika‘s in de oven op
130 graden gedurende 45 minuten
Serveertip: Serveren met Kip in Paksoi, Kip de luxe.
Variatietip: Masoesa-Boeroe met Kip in Paksoi gecombineerd met o.a. Losie Foroe, Kip-Rollade. Redi Foroe geeft ook een heerlijk resultaat.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |